Bakkerij Holland
Vraagstelling
Bakkerij Holland te Vriezenveen wilde de productielocatie uitbreiden met ca 30.000 m2 extra vloeroppervlak voor het bakken van broden en banket. De voorwaarde voor de uitbreiding was dat het geheel minimaal diende te voldoen aan de Breeam Excellent standaard.
Nijeboer-Hage heeft de ontwerpwerkzaamheden begeleid, wat uiteindelijk in 2017 resulteerde in een 4 sterren Breeam Excellent certificaat.
Vraagstelling
Bakkerij Holland te Vriezenveen wilde de productielocatie uitbreiden met ca 30.000 m2 extra vloeroppervlak voor het bakken van broden en banket. De voorwaarde voor de uitbreiding was dat het geheel minimaal diende te voldoen aan de Breeam Excellent standaard.
Nijeboer-Hage heeft de ontwerpwerkzaamheden begeleid, wat uiteindelijk in 2017 resulteerde in een 4 sterren Breeam Excellent certificaat.
Energiebesparing en aandacht voor de omgeving
Voor het gewenste Breeam certificaat zijn er een combinatie van diverse maatregelen uitgevoerd, zoals vraaggestuurde zeer energiezuinige LED-verlichting, een energiemanagement systeem gekoppeld aan een gebouwbeheersysteem en veel maatregelen ter voorkoming van het onnodig verbruiken van energie, zoals waterbesparingsmaatregelen en maatregelen ter bevordering van de flora en fauna.
Het pand wordt verder volledig gesprinklerd, gekoppeld aan de watervoorraad van het bestaande pand. Ook de warmtevoorziening is gekoppeld aan de bestaande warmteopwekking. Er is een volledig nieuwe ondergrondse reinwaterkelder opgenomen voor de drinkwatervoorziening en ook is er een volledig nieuw elektrisch distributiesysteem opgezet, bestaande uit een nieuwe aansluiting met een nieuwe trafo en nieuwe hoofdverdeelinrichting. Ook zijn er uitgebreide vetvanginrichtingen opgenomen met inspectievoorzieningen en wordt het hemelwater opgevangen in reservoirs t.b.v. hergebruik voor toiletten en overige algemene voorzieningen.
Resultaat
Het resultaat is een zeer milieubewuste en flexibele productielocatie waarin meerdere nieuwe productielijnen in zijn opgenomen welke elke dag weer zorgen voor heerlijk vers brood en aanverwante producten.
Energiebesparing en aandacht voor de omgeving
Voor het gewenste Breeam certificaat zijn er een combinatie van diverse maatregelen uitgevoerd, zoals vraaggestuurde zeer energiezuinige LED-verlichting, een energiemanagement systeem gekoppeld aan een gebouwbeheersysteem en veel maatregelen ter voorkoming van het onnodig verbruiken van energie, zoals waterbesparingsmaatregelen en maatregelen ter bevordering van de flora en fauna.
Het pand wordt verder volledig gesprinklerd, gekoppeld aan de watervoorraad van het bestaande pand. Ook de warmtevoorziening is gekoppeld aan de bestaande warmteopwekking. Er is een volledig nieuwe ondergrondse reinwaterkelder opgenomen voor de drinkwatervoorziening en ook is er een volledig nieuw elektrisch distributiesysteem opgezet, bestaande uit een nieuwe aansluiting met een nieuwe trafo en nieuwe hoofdverdeelinrichting. Ook zijn er uitgebreide vetvanginrichtingen opgenomen met inspectievoorzieningen en wordt het hemelwater opgevangen in reservoirs t.b.v. hergebruik voor toiletten en overige algemene voorzieningen.
Resultaat
Het resultaat is een zeer milieubewuste en flexibele productielocatie waarin meerdere nieuwe productielijnen in zijn opgenomen welke elke dag weer zorgen voor heerlijk vers brood en aanverwante producten.